Varza calita cu afumatura si mamaliguta (4-6 persoane)

de bubulina44 in Porc, 31 Mar 2012 | 5389 vizualizari

 

Stiti targurile acelea cu produse traditionale si preturi uneori piperate dar tot iti vine sa cumperi de toate sau cate putin din fiecare, macar? De la un astfel de targ m-am intors eu cu vreo 3-4 fire de carnati de casa, afumati si o bucata sanatoasa de piept de porc, numai bune pentru varza calita. Zis si facut!

 

INGREDIENTE

  • o varza mare (1,5-2 kg)
  • 1-2 fire carnati de casa afumati
  • 300 gr piept de porc afumat
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 ceapa mare
  • 1 rosie mare
  • 1 fir de ulei
  • marar (optional)
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu afumatura si mamaliguta (4-6 persoane):

De obicei nu prea gust din mancare in timpul prepararii dar de data asta, am cam mancat tot cate putin afumatura sau varza pana le-am pregatit si a trebuit sa tot suplimentez :)

Incepem cu carnatul si pieptul de porc pe care le taiem felii (cu tot cu zgarciuri pentru ca le ador dupa ce se fierb), nu foarte subtiri (sa se simte in mancare). Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit in cratita, cu un fir de ulei, deoarece nici pieptul nici carnatul nu au foarte multa grasime. Dupa ce s-a calit adaugam afumatura, piper, pasta de gogosari si amestecam mereu.

 

Intre timp curatam varza de primele frunze, o clatim cu apa rece, apoi o taiem in jumatate, taiem cotorul si o tocam,  mai subtire sau mai mare, dupa cum va place, oricum se inmoaie in timpul prepararii.

 

Dupa ce s-a calit si afumatura adaugam varza putin cate putin amestecad mereu. Se pune cimbrul, crengute intregi sau maruntit iar mararul este optional dupa cum spuneam (mie nu imi place mararul asa ca nu il vedeti in mancare).

Se lasa la calit iar spre finalul prepararii se adauga rosia, decojita si taiata cubulete mici. Eu nu am mai pus sare deoarece imi place varza mai dulceaga iar pasta de gogosari si afumatura au asigurat necesarul de sare. Optional puteti pune o lingura- doua de bulion/pasta de tomate daca doriti ca varza sa fie mai rosiatica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu afumatura si mamaliguta (4-6 persoane)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

bubulina44 1

01.04.2012, 22:55

Ina, s-a facut! Mersi, Alinutza, chiar e buna! Simona, va astept pe toti si toate la masa Promit ca ma duc sa culeg si niste floricele frumoase nu doar frunze de decor pana atunci va ofer o floare virtuala

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:54

bun rau de tot

bubulina44 1

02.04.2012, 22:16

Buna, buna, Diana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza acra calita cu jumari reteta traditionala romaneasca