Varza a la Cluj...in stil prahovean

de ralu_ca in Porc, 24 Ian 2013 | 8317 vizualizari

 

Sigur o sa va placa, are un gust delicios!

 

INGREDIENTE

  • varza acra _ 2 verze potrivite
  • 1 kg carne porc tocata
  • 1 pahar orez
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • bulion
  • sare, piper
  • marar, cimbru
  • 2 linguri untura de casa
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • kaizer sau bacon
  • ulei
  • 2 rosii proaspete sau in bulion
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj...in stil prahovean:

Mai intai se toaca varza.

Separat tocam 2 cepe, iar morcovii se dau prin razatoare, dupa care se amesteca si se calesc in cratita cu putin ulei. Dupa cateva minute adaugam si varza tocata, punem apa sa acoperim compozitia si lasam sa fiarba cu un capac deasupra.

Cand consideram ca este aproape gata se adauga piper si bulion ( daca va place mai colorata puneti mai mult ), amestecam si mai lasam sa fiarba 10 - 15 minute. Dupa aceea, cratita se da la o parte de pe foc.

Intre timp, celelalte 2 cepe le tocam si le calim in putin ulei, adaugam carnea, amestecand continuu pana isi schimba culoarea. Orezul se spala punandu-l in compozitie cu putina sare, piper, vegeta, marar, putin cimbru. Peste toate aceste ingrediente se adauga apa lasand sa fiarba pana scade.

La final, intr-o cratita (potrivita pentru compozitia facuta) unsa cu untura, punem un strat de varza, apoi carnea, iar la final varza ramasa.

Ouale se bat foarte bine, le amestecam cu putina sare si smantana, apoi se toarna peste toata compozitia din cratita.

Deasupra se pun felii de kaizer sau bacon si bucati potrivite de rosii.

Introducem totul la cuptor si lasam la foc potrivit pana ce amestecul de deasupra s-a rumenit.

In speranta ca v-am facut pofta, va las sa savurati in timp ce va uitati si la ce am gatit eu duminica.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj...in stil prahovean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

gaby_gabytza 1

25.01.2013, 09:32

place

adry88 1

25.01.2013, 10:09

place mult

Lau 1

25.01.2013, 10:58

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de porc la cuptor