Nu am facut-o de tare mult timp nu pentru ca nu este buna ,ci doar pentru ca este mai multa migala decit la sarmale ,dar am facut-o si putin imbunatatita decit cea pe care o faceam in cantina ..Si parca-mi place mai mult asa cum am facut-o acum ,buna tare
Prima data curatam zarzavatul ,ardeiul si ceapa spalam bine si le tocam ,apoi tocam si varza.
Intre timp spalam si orezul bine si-l lasam la inmuiat .
Intr-o cratita (4 l a mea) am pus 50ml ulei si am adaugat zarzavatul.
Am lasat la calit 10 min mestecind mereu sa nu se arda ,apoi adaugam o cana de apa fierbinte dupa care punem varza, lasam 5 min sa se caleasca cu zarzavatul apoi potrivim de sare,boia, piper, secretul gustului si completam cu apa fierbinte pina acopera varza (cu un picut peste ), acoperim si lasam sa fiarba .
Intre timp punem restul de ulei intr-o tigaie, lasam sa se incinga si adaugam carnea tocata, condimentam si amestecam continuu pina se caleste si-si schimba culoarea.
Lasam pina se evapora toata apa pe care o lasa carnea si ramine numai uleiul, punem la o parte .
Apoi adaugam orezul, amestecam bine si lasam sa fiarba 15 min, dupa care adaugam bulionul mai lasam 5 min. si luam de pe foc.
Intr-un vas de yena (am folosit eu) sau o tava de inox sau emailata sau ce aveti voi, se pune un strat de varza cu orez, un strat de carne si alternam asa pina la terminare ,ultimul strat fiind varza cu orez..
Apoi am batut bine 2oua (am folosit si albusul)cu ceva fin de la Delaco si o cutie de iaurt (dupa carte trebuieste smintina ).
dupa ce am amestecat bine compozitia obtinuta am pus-o deasupra verzei si am dat tava la cuptorul in prealabil incins la 200 grade pentru 20 min.
Cind s-a rumenit am scos vasul afara si astfel am obtinut un felul doi DELICIOS ... FOARTE DELICIOS
Pofta buna!
1
Chiar daca sunt mai multe etape la prepararea acestui fel de mincare
2
Rezultatul este foarte,foarte multumitor
3
Cine doreste poate sa mai adauge si smntina si un ardei iute este bine venit