Varza a la Cluj

de novembber in Porc, 13 Apr 2011 | 7045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza
  • 800 g carne tocata porc
  • 3 cepe mici
  • 1 ardei gras
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri orez
  • o conserva rosii (400ml)
  • 100 g kaiser
  • smantana
  • ulei
  • condimente: cimbru, marar, coriandru, boia dulce, sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Orezul se spala si se pune la fiert cu un praf de sare. Cand este fiert se scurge bine de apa si se amesteca cu o lingurita de coriandru macinat.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei, se presara boia (cam 2 linguri), se adauga ardeiul tocat marunt. Apoi se pune carnea tocata, se amesteca si se presara 3-4 lingurite de cimbru uscat, sare si piper dupa gust. Se lasa sa se patrunda carnea bine, adaugandu-se apa daca e necesar. Cand este gata se lasa sa se raceasca si se pune deoparte.

Varza se taie fideluta, se amesteca cu sare si o lingura de marar (eu am avut congelat), si se freaca varza pana se inmoaie. Se caleste in 2-3 linguri de ulei.

Intr-un vas de yena se aseaza in straturi: varza, sos de rosii, kaiser feliute, orez, carnea tocata, smantana, sos de rosii, varza, kaiser, sos de rosii si smantana

Se da la cuptor, la foc mediu pentru cel putin jumatate de ora. Se serveste cu smantana si paine taraneasca. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]