Vafe de cartofi cu cascaval

de Miha in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2012 | 14385 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • cateva linguri faina
  • sare si piper cu usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vafe de cartofi cu cascaval:

Am vrut sa fac niste bulete de cartofi cu cascaval ca garnitura pentru o friptura de pui. Dar in ultima clipa am schimbat directia :)) si le-am copt in aparatul de vafe, sa le fac mai...usurele. Foarte bune au iesit.

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (se verifica cu furculita) se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja, apoi ii pasam ca pentru piure. Adaugam untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, sare, piper cu usturoi, dupa gust. Punem si 1-2 linguri de faina, atat cat sa se lege compozitia si sa o putem modela.

Formam bilute din compozitie, cu mana umezita si le punem in aparatul de vafe, bine incins. Se coc pana se rumenesc.

Se servesc calde ca garnitura sau reci ca aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe de cartofi cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (98)

gaby_duceag 1

15.06.2012, 15:33

buna ziua ai dat.......

diaconta 1

15.06.2012, 15:35

Tulaaaai Doamne da' rea mai esti
Norocul meu ca am multe poze,chiar prea multe

diaconta 1

15.06.2012, 15:36

Buna ziua Gaby

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hummus cu dovleac copt