Vafe cu cacao

de Miha in Prajituri, 14 Feb 2012 | 5690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie uscata 
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 cana faina
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 3 linguri bilute de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vafe cu cacao:

Se amestecă drojdia uscata, apa, zaharul şi sarea intr-un bol şi se lasa deoparte pentru ~15 minute, pana amestecul face basicute. Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc și turnam amestecul de drojdie. Incepem sa amestecam cu un tel. In timp ce amestecam adaugam, ouale unul cate unul, apoi untul. Aluatul obținut va fi mai moale ca un aluat de pâine. Sau mai gros decât cel de prăjitură. :))) Acoperim vasul cu folie alimentara și punem la loc caldut, pana acesta isi dubleaza volumul. Usor se încorporează apoi bilutele de ciocolata si se lasa sa se odihnească 15 minute.

Intre timp încingem forma de vafe. Punem aluatul in forma incinsa, cu o lingurita. Se coc pentru cca 5 minute, pana devin aurii si crocante. Se servesc calde, pudrate cu zahăr.

Se pot lipi 2 cate 2 cu o crema de ciocolata, ca si la faguri, dar eu n-am mai apucat. Piticii le-au rontait pe masura ce le scoteam din forma. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Miha 1

15.02.2012, 09:05

dakris 1

15.02.2012, 13:50

Sunt tare bune!

mena29 1

17.02.2012, 20:50

Ce buuune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]