Usturoi murat

de Sim0na in Conserve, 3 Noi 2012 | 9712 vizualizari

 

Sursa: http://alexandra-bucatariamea.blogspot.ro/2012/10/usturoi-murat-in-vin-alb-si-sec.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g usturoi
  • 150 ml otet de vin alb
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingurita rasa sare gronjoasa
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa oregano
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Usturoi murat:

Usturoiul desfacut in catei, l-am pus in apa clocotita pentru cateva secunde.  Apoi l-am scos si l-am pus intr-un vas cu apa rece. Prin aceasta metoda usturoiul se curata foarte usor. Intr-o alta craticioara am pus otetul, vinul, sarea, zaharul si oregano, si le-am pus la fiert. Dupa cateva clocote am dat vasul de pe foc si am adaugat usturoiul curatat, amestecand cca 1 minut. Am scos usturoiul si l-am pus in borcan, apoi am adaugat zeama peste, lasand 1 cm pana sus.  Borcanul le-am sigilat si l-am pus apa clocotita pentru 10 minute. L-am lasat in cuptorul cald pana a doua zi, cand l-am depozitat in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Usturoi murat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

ieri la 20:55

Tartă cu caise

ieri la 20:45

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

ieri la 09:25

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

pe 11.05 la 14:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu legume pentru iarna