Umeboshi

de Mitinita in Muraturi, 8 Sep 2011 | 7909 vizualizari

 

Daca nu v-am mai prezentat "ciudatenii" in ultima vreme ,mai ales din cele cu nume ciudate,cum imi plac mie,iata ca ma revansez si inca bine de tot:)) Umeboshi sunt muraturile japoneze facute din prunele ume, un amestec intre prune si caise si murate in otet si sare cu o frunza de shiso,care nu se gaseste la noi si le confera o culoare roz,dar se poate face si fara ,dupa cum am descoperit. Se poate face si fara ume,am reusit cu ...ia sa va vad,ghiciti?...cu corcoduse!Am facut o cantitate mica,intrucat am experimentat,dar acuma stiu ca se poate face si la noi,poate la anu' deschid fabrica:))

Ingrediente:
0,5 kg de corcoduse verzi,care de abia incep sa dea spre galben
70 gr de sare grunjoasa
1/2 cana de otet alb sau otet de orez sau shochu

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 0,5 kg de corcoduse verzi,care de abia incep sa dea spre galben 
  • 70 gr de sare grunjoasa 
  • 1/2 cana de otet alb sau otet de orez sau shochu  
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Umeboshi:

Se curata corcodusele de codita si se spala. Indepartati fructele lovite,patate sau stricate.

Se scurg de apa si se intind pe un prosop de bucatarie ca sa se usuce.

Se pun corcodusele intr-un bol de plastic mai mare si se amesteca impreuna cu jumatate din sarea.

Se adauga otetul ,se scutura vasul si se amesteca,apoi se adauga cealalta jumatate de sare.

Se pune o farfurie peste si se adauga o greutate...eu am folosit o caramida,infasurata intr-o punga.

Se lasa cateva intr-un loc intunecat si racoros. O sa vedeti ca iese un lichid ,care se numeste umezu sau otet de ume.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Umeboshi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kamy 1

09.09.2011, 16:32

interesant

Mitinita 1

09.09.2011, 23:25

ca atare,deasupra orezului simplu (face minuni la burtica bolnavioara),se obtine si o pasta,se face pana si inghetata

Mitinita 1

09.09.2011, 23:25

kamy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse