Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie

de Satisfyyourcravings in Paste, 20 Ian 2013 | 3761 vizualizari

 

Un preparat foarte parfumat, cu influențe asiatice ce încântă papilele gustative!

 

INGREDIENTE

  • 180 grame tăiței japonezi Udon
  • 1 kg clești de crab proaspeți
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri coajă de lămâie
  • 3 crenguțe de mentă proaspătă fără tulpină
  • 1 ardei roșu picant, fără semințe și tăiat rondele
  • 1 ceapă roșie mică tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi tocați
  • puțin piper proaspăt măcinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie:

Cleștii de crab se fierb timp de 20 de minute, apoi se scot și se lasă la răcit. Se spag cu un clește special sau prin lovituri ferme de cuțit și se îndepărtează carnea.

Se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 10 minute. Se scurg, păstrând apa în care au fiert.

Într-un wok se încălzește 1 lingură de ulei de măsline și se adaugă ceapa. Se gătește până când se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul și jumătate din cantitatea de ardei iute. Se gătesc la foc mediu pentru 1 minut, adăugând 1 lingură de suc de lămâie și piperul. 

Se adaugă 3 linguri din cantitatea de apă în care au fiert tăițeii și se gătesc legumele până se evaporă toată apa. 

Se adaugă tăițeii  și jumătate din cantitatea de apă rămasă. Se gătesc până se evaporă  tot lichidul. 

Se adaugă uleiul rămas, sucul de lămâie, 1 lingură de coajă de lămâie, carnea de crab, jumătate din cantitatea de mentă și ardeiul iute rămas. Se amestecă până când tăițeii sunt acoperiți complet. 

Se porționează și se adaugă deasupra coajă de lămâie rămasă și mentă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa