Turtite cu dovlecei si cascaval

de Oana in Piine, 12 Iul 2015 | 12192 vizualizari

 

Perfecte pentru micul dejun! 

 

INGREDIENTE

  • dovlecel – 1 buc mai mica
  • cascaval delaco Sofia- 100 g
  • apa calda – 100 ml
  • ulei – 50 ml
  • drojdie proaspata – 20 g
  • zahar- 1 lingurita
  • sare- 1 lingurita
  • faina – 350-400 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu dovlecei si cascaval:

Spalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja

Dati pe razatoarea mica si cascavalul

Puteti prepara aluatul cu ajutorul unui robot, asa cum am facut eu, sau cu mana

Puneti in vasul de la robot dovlecelul ras, cu tot cu apa lasata, cascavalul ras, sarea, apa calduta, uleiul si drojdia frecata cu zaharul

Adaugati apoi 350 g de faina si framantati la viteza mica 10 minute

Daca vi se pare aluatul prea moale, mai adaugati faina

Cand aluatul devine ferm si nelipicios opriti robotul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent

Puneti faina pe masa de lucru si scoateti aluatul cu grija din bol

Intindeti o foaie de 1 cm grosime si decupati cercuri cu ajutorul unei forme sau cu un pahar, apoi intepati cu furculita fiecare turtita

Puneti pe foc o tigaie mare, antiaderenta si lasati-o sa se incinga bine

Puneti in tigaie turtitele si coaceti-le pe ambele parti, pana se umfla si se rumenesc frumos

Pot fi servite atat calde, cat si reci, la micul dejun sau ca atare

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu dovlecei si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Soft French Bread Rolls