Turte - Pelincile lui Isus

de ianculubita in Dulciuri, 13 Dec 2013 | 9681 vizualizari

 

Pentru aceste turte,am vazut si eu aceasta metoda mai usor de facut ceea ce va recomand si voua

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi de placinta
  • 1 kg de nuca macinata
  • 1 kg de zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte - Pelincile lui Isus:

Cu cateva zile inaintea Ajunului,coacem pe o tabla sau pe tava de la aragaz,jumatati de foi de placinta cu mare atentie pentru ca fiind foarte subtiri se ard repede;le punem una peste alta pe o tava mare.

Pe 23 Decembrie seara,pregatim siropul din 1l apa,3cani cu zahar,coaja de lamaie,esenta de vanilie si lasam sa clocoteasca;in alt vas punem nuca macinata amestecata cu restul de zahar si zahar vanilat

Pe un platou punem cate o foaie,le insiropam cu o pensula iar dupa 4-5foi punem un strat generos de nuca;procedam asa pana le terminam;pe ultima foaie punem nuca de cocos,acoperim platoul cu folie de aluminiu pana a doua zi cand taiem turtele in portii si impartim pentru sufletele celor disparuti dar aveti grija prima portie sa fie data in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte - Pelincile lui Isus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte de Craciun (poalele Maicii Domnului)