Turte dulci

de - Andreea - in Dulciuri, 17 Oct 2014 | 9694 vizualizari

 

By Miha >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip '00'
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 gr drojdie uscata
  • 250 ml lape
  • 2 linguri ulei
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte dulci:

Punem intr-un bol faina cernuta si adaugam zaharul,sarea si drojdia . Amestecam bine ingredientele. 

Separat punem la foc mic laptele pentru a se incalzi ( trebuie sa fie caldut si NU  fierbinte) si il amestecam cu uleiul. 

Adaugam laptele putin cate putin peste faina si incepem sa framantam . 

Dupa framantare trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios . Daca aluatul este prea dur adaugati lapte .Daca este insa prea moale mai adaugati faina . 

Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit la loc cald pentru cel putin o ora .

Dupa ce aluatul a crescut , il mai framantam putin pentru a scoate aerul. 

Impartim aluatul in bucati mici .

Luam fiecare bucata si o intindem cu mana . O prajim pe ambele parti in ulei bine incins si scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Procedam astfel cu toate bucatile de aluat .

Cand s-au racit , le pudram cu zahar pudra ( optional ) 

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma adaugati coaja rasa de lamaie in aluat :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioșe cu gem