Turte cu faina neagra

de Lau in Piine, 1 Apr 2020 | 4836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina neagra
  • 200 g faina alba
  • 1 lingura sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 1 lingura zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu faina neagra:

Intr-un bol cernem faina si adaugam sarea si amestecam bine, facem o adancitura adaugam uleiul, praful de copt amestecat cu bicarbonatul si apa, amestecam cu o lingura la inceput.

Continuam sa framantam aluatul cu mainele, adaugand laptele treptat.

Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim cu un prosop sau folie alimentara,lasam sa se ofihneasca 15 min.

Il framantam din nou 5 min dupa care il impartim in bucati egale din care vom forma bilute si le acoperim cu folie si lasam 10 min sa se odihneasca.

Cu sucitorul intinem fiecare biluta facnd cercuri (eu le-am intins mai subtire ca o lipie)

Incalzim o tigaie bine si le coacem cca 2-3 min la foc mediu pana ce se rumenesc usor.

Cand sunt gata le acoperim cu un prosop de bucatarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu faina neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]