Turte cu cartofi

de Lau in Sandvisuri, 11 Ian 2017 | 4874 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 g untura
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura
  • 4 cartofii
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu cartofi:

Intr-un bol mai mare, cernem faina, adaugam zaharul, sarea, amestecam, apoi facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta, un aluat elastic. La final, framantam aluatul cu cele 2 linguri de ulei.

Acoperim si lasam la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, pregatim umplutura-cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam de coaja.

Ii punem intr-un bol si ii pisam, adaugam untul, sare, piper, usturoiul ( pe care il vom face mujdei), apoi amestecam bine.

Intindem aluatul pe masa infainata si taiem patrate, adaugam umplutura pe jumatate din patrat, acoperim cu cealalta jumatate lipind marginile, presand cu degetele.

Le coacem intr-o tigaie, la foc mic, pe ambele parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă