Sunt foarte bune, aceste turte chinezești cu ceapă verde, mai ales calde, servite dimineața cu o cană de ceai.
Sunt gustoase și simple, de post, cu diverse sosuri, dar merg tare bine unse cu o cremă de brânză, sau cu unt.
Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea.
Fierbem apa până la primul clocot și o turnăm imediat peste făină, amestecând continuu până când făina absoarbe toată apa.
Lăsăm aluatul astfel format să se tempereze, cât să-l suporte mâna, apoi îl frământăm pe masa înfăinată până când nu va mai fi lipicios.
Îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, apoi îl împărțim în 5-6 sfere.
Întindem fiecare sferă de aluat pe masa înfăinată, în câte un disc subțire.
Ungem toată suprafața discului cu ulei de susan, presărăm rondele de ceapă verde și îl rulăm.
Ruloul obținut îl rulăm din nou sub formă de melc și îl aplatizăm ușor cu sucitorul de aluaturi.
Îi dăm formă rotundă de dimensiunea tigăii de copt.
Eu am folosit tigaia de 24 cm.
Ungem tigaia cu foarte puțin ulei și o punem la încins, la foc mediu.
Așezăm prima turtiță în tigaie și o rumenim pentru câteva secunde pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim bine și pe a doua parte.
Procedăm la fel cu fiecare turtiță în parte, reducând focul treptat, pentru că tigaia va fi din ce în ce mai încinsă.
Spor și poftă bună!
1
Se pot prepara și în baie de ulei, sau la cuptor.
2
Se pot chiar reîncălzi