Turta dulce de post

de claudia529 in Prajituri, 22 Apr 2013 | 7623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 500 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un varf praf de scortisoara
  • alte arome ( vanilie , rom etc )
  • faina in jur de 600 g ( compozitia finala este putin mai groasa fata de cea pentru chec)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce de post:

Zaharul se caramelizeaza intr-un vas mai mare, pentru ca toata compozitia se va face acolo. Dupa ce zaharul capata o culoare de maro inchis se lasa la racit, dupa ce s-a racit se adauga apa si se pune din nou pe foc. Se mentine pe foc pana cand bomboana din zahar se topeste si se lasa din nou la racit .

Dupa racire se adauga aromele, faina se amesteca cu praful si apoi se adauga peste sirop. Faina se pune cate putin pentru o omogenizare uniforma.

Tava se tapeaza cu ulei si faina sau se aseaza o foaie pentru copt. Dupa ce se pune compozitia in tava, aceasta se baga in cuptorul preincalzit cca 40 minute (depinde de cuptor ) .

TIPS-URI

1

Zaharul nu se caramelizeaza prea tare pentru a nu deveni amarui

2

Pentru o racire mai rapida vasul se poate pune intr-un alt vas cu dimensiuni mai mari in care se pune apa rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]