Turta dulce

de lili in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 4356 vizualizari

 

Reteta o am de la Codruta - Apa.Faina.Sare

 

INGREDIENTE

  • 1 lingurita cu varf de scortisoara
  • un varf de lingurita piper
  • 960 g faina, impartita in 300g + 660g
  • 500g zahar -250g apa
  • 50g unt
  • un ou
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un vf de sare
Pentru glazura:
  • Un albus de ou
  • 100g zahar pudra
  • 2 linguri de apa fierbinte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Se face un sirop de zahar: intr-o craticioara de inox, topiti o lingura plina de zahar, la foc mediu, pana ce zaharul se caramelizeaza si primeste o nuanta maro inchis. Turnati peste zahar 250 ml apa clocotita si asteptati cateva secunde, sa se topeasca zaharul.

Adaugati  condimentele, restul de zahar si amestecati pana se topeste zaharul, tot la foc mediu, dupa care opriti focul.

Puneti 300 g faina in siropul fierbinte, toata odata, si amestecati  bine de tot, pana ce compoztia devine omogena, fara cocoloase. Lasati sa se raceasca. Preincalziti cuptoul la foc mediu.

Intr-un bol, amestecati restul de faina cu sarea si bicarbonatul (eu am stins bicarbonatul cu otet) si turnati deasupra compozitia din craticioara. Adaugati oul, untul. Framantati cateva minute, pana ce aluatul devine elastic si nelipicios.

Asezati o hartie de copt pe fundul unei tavi si rupeti din aluat bucati pe care le modelati cu ajutorul palmelor in forma de bila. Puneti-le in tava si lasati loc intre ele. Aluatul se poate acoperi pentru a evita uscarea acestuia.

Coaceti turta dulce timp de 15-20 min. In timp ce turta dulce se coace, pregatiti glazura: intr-un vas ,  bateti bine albusul, pana devine spuma, adaugati treptat zaharul pudra, continuati sa bateti pana ce spuma e lucioasa, adaugati apa fierbinte si amestecati bine. Luati cate o bucata de turta dulce si o scufundati cu partea bombata in glazura. Le  asezati pe o hartie de copt pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

04.05.2015, 13:37

mirela0911 1

04.05.2015, 14:54

Rocsi 1

04.05.2015, 19:45

Mmm, vreau sa o degust!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice