Turta dulce

de iolanda-elena in Prajituri, 7 Noi 2014 | 5615 vizualizari

 

Buna ziua ,dragii mei bucatarasi!!!
Eu sunt un bucataras incepator si o incepatoare in ale prepararii mancarilor si momentan prefer retetele simple.Pt prima mea reteta,va propun o reteta simpla de turta dulce care prin parfumul ei de scortisoara va aduce in case spiritul sarbatorilor de iarna si va duce cu gândul la copilarie,la turta dulce a bunicii :)).Asadar daca va place turta dulce pufoasa,va recomand aceasta reteta care are urmatoarele ingrediente:

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 400 g zahar
  • 100 g miere
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri scortisoara,(normale ,nu cu varf)daca aveti nucsoara,cuisoare,anason,cardamom,puteti face un mix si adaugati 3 LINGURI (eu am avut numai scortisoara)
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 varf cutit sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Intr-un vas mare,incapator adaugam faina,zaharul,cacaua,praful de copt,sarea si condimentele.

Amestecam laptele cu mierea si il punem pe foc mediu.Cand mierea s-a topit complet,stingem focul si lasam laptele sa se raceasca,apoi il amestecam cu cele 4 linguri de ulei.

Adaugam laptele peste ingredientele solide si amestecam pana la completa omogenizare.

Tapetam o tava dreptunghiulara( rotunda sau cu gaura la mijloc)cu unt si faina.

Adaugam aluatul de turta dulce in forma tapetata.

Introducem turta dulce in cuptorul RECE si apoi reglam temperatura la 180 grade pt 30-35 min.Inainte de-a o scoate din cuptor faceti proba scobitorii :),(o intepati cu o scobitoare si daca iese umeda o mai lasati cca 5-10 min,depinte de cuptorul pe care il aveti si daca iese curata o scoateti din cuptor).

Scoatem turta dulce pufoasa din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Se pudreaza cu zahar(eu am pudrat-o cu putin zahar,cine prefera mai dulce poate sa puna mai mult zahar):)

Este delicioasa si foarte simplu de gatit.SPOR LA GATIT,BUCATARASII MEI!!!

TIPS-URI

1

Se mai poate glazura cu cca 125 g ciocolata la bain- marie ,dupa ce turta dulce s-a racit complet se pune glazura discret calduta si se serveste cand glazura este perfect intarita.

2

Sau se mai poate pudra cu zahar si lamaie (rasa) sau portocala,dupa cum preferati :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pricomigdale