Trandafiri din foietaj si mere

de CameliaR in Dulciuri, 13 Noi 2016 | 19701 vizualizari

 

Am tot vazut reteta asta pe internet si astazi m-am hotarat sa o fac. Pe langa aspectul absolut minunat, acesti trandafiri din foietaj sunt foarte gustosi. 

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat foietaj
  • 3 mere
  • zeama de la 1 lamaie
  • scortisoara
  • 200 ml apa
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din foietaj si mere:

Spalam cele 3 mere. Le taiem pe jumatate si le curatam de samburi. Taiem jumatatile in feliute subtiri. Intr-o craticioara punem sucul de lamaie si apa. Adaugam feliutele de mere si punem craticioara pe foc. Lasam feliutele inca aproximativ 3 minute dupa ce apa a dat in clocot. Feliutele trebuie sa fie putin moi, cat sa fie manevrabile. Presaram faina pe masa de lucru. Inainte sa folosim aluatul trebuie sa il tinem la temperatura camerei. Intindem aluatul de foietaj cu un facalet. Cu un cutit taiem fasii de 3-4 cm. Pe fiecare fasie de foietaj, asezam feliile de mere (scurse) usor suprapuse. Presaram scortioara dupa gust. Rulam usor strans si cu grija, rezultand astfel un trandafir. Asezam fiecare trandafir intr-o tava de copt pentru briose. Preincalzim cuptorul la 180 grade C si coacem timp de 20-25 de minute. Ii servim cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din foietaj si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise si crema "frangipane"