Trandafiras de paine dulce

de brunetica in Piine, 13 Noi 2011 | 4859 vizualizari

 

Delicioasa si foarte buna .

 

INGREDIENTE

  • 650 g. faina
  • 100 g. margarina
  • 400 ml. apa calduta 
  • 50 g. drojdie 
  • 2 ou
  • 120 g. zahar brun
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de anason
  • Seminte de susan 
  • 1 lingurita de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiras de paine dulce:

 

Amestecati si diluati margarina cu apa, la foc mic.

Adaugati peste margarina topita toate ingredientele si amestecati foarte bine

Acoperiti cu un prosopel umed si lasati la dospit pentru 30 de minunte. 

Impartiti  aluatul in 4 parti egale si si apoi le facem suluri 30-40 cm. lungime.

Modelul de impletire nu imi apartine , ii apartine dragei noastre Mihaela , mi-a placut foarte mult cum a impletit ea painea si am facut si eu aceeasi impletitura. Le asezam perpendicular unele peste altele ca la vestitul X si 0

Se strang sulurile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic, continuand cu urmatorul rand , de aceasta data in sensul acelor de ceasornic si tot asa paina terminam de impletit.

se introduc capetele sub colac si se preseaza usor.

Se bate un galbenus de ou cu 1-2 linguri de lapte si se unge colacul si se presara seminte de susan.

Lasam colacul intr-o tava de tort( sau o tava rotunda) tapetata cu hartie de copt cam inca 20-30 minunte la crescut.

Dam la cuptorul incalzit la 200 grade si 45 minunte.

 

TIPS-URI

1

Cand am scos colacul l-am lasat pe un gratar sa se racoreasca si sa nu se incruzeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiras de paine dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan