Din motive de neglijenta am dat cu aparatul de pamant,deci ce am incercat eu aici,sunt poze facute cu vechiul aparat foto,care trage sa moara si cu telefonul......nu prea imi plac,dar am incercat.....
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un praf de sare pana devine o spuma tare.galbenusurile cu zaharul le frecam pana se topeste zaharul,adaugam faina si la final albusurile ,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Ungem forma de tort ( 18 cm diametru) si o tapetam cu faina,turnam mai mult de jumatate din compozitie.In compozitia ramasa adaugam cacaoa si omogenizam.Apoi turnam si partea cu cacaoa in mijloc si cu un bat de frigaruie amestecam aleatoriu..dam blatul la cuptorul preincalzit,cand trece testul scobitorii este gata.Se lasa la racit si apoi se taie in 4.
Sirop:
Se pune la fiert apa si zaharul,cand a dat in clocot se trage de pe foc si se pune esenta de rom.Se lasa la racit.
Crema:
Pachetul de rama frecat bine pana devine o crema spumoasa se adauga zaharul si continuam sa frecam pana se topeste zaharul,apoi adaugam crema fineti.
Asamblare:
Blatul taiat in 4,asezam prima parte pe o farfurie o insiropam,punem crema si apoi visine din dulceata,peste punem partea a doua si procedam ca prima data.La fel facem pana ajungem la ultima parte.Imbracam tortul in crema.Oprim 2-3 linguri de crema pe care le amestecam cu frisca si ornam tortuletul. Deasupra am ras ciocolata.