Tortulet aperitiv cu morcovi si branza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2014 | 6036 vizualizari

 

:)) Stiu ca s-a terminat concursul cu sandvisurile si recunosc ca a fost facut initial pentru concurs...dar mai apoi m-am razgandit. Am lucrat la el cu atata destindere si relaxare, am cautat pe net inclusiv cum se fac floricele din castravete si ridiche si totul parea atat de simplu, dar doar parea...Asa ca acum va las reteta si pozele la care am lucrat cu atata drag...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 2 oua
  • 1 morcov de marime mica
  • 2 linguri suc de morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 varf de sare si piper
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri branzica proaspata Delaco
  • pt umplut si decor:
  • miez de lapte Delaco
  • cascaval afumat Delaco
  • branzica ceva fin delaco
  • pasta de ardei dulce Univer
  • branzica proaspata Delaco
  • frunze de leurda
  • betigase de castravete
  • felii de ridiche
  • coaja rasa de limeta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet aperitiv cu morcovi si branza:

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma si se tin bine pe paletele mixerului, adaugam galbenusurile si uleiul in fir subtire in timp ce mixam. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici, se adauga sucul de morcov, inca un strop de sare si piper, branzica si amestecam ingredientele. Le adaugam la spuma de oua, faina si amestecam usor cu un tel. Punem aluatul in doua vase mici, identice ca si marime, unse cu putin ulei si tapetate cu un strop de faina. Dam vasele la cuptorul incins la 170 grade pt 10-15 minute. Dupa ce s-au racit le scoatem din vase si le taiem in doua, astfel obtinem 4 blaturi.

Pt asamblare: ungem primul blat cu branzica ceva fin, 1 felie cascaval afumat, pasta de ardei dulce, feliute subtiri de miez de lapte, alt blat si repetam pana terminam blaturile si de asamblat tortuletul. Il "imbracam" cu branzica proaspata pe post de crema, si-l decoram dupa imaginatie...in cazul meu am asezat tortuletul pe frunze de leurda, pe margini l-am decorat cu betigase subtiri din castravete, razatura fina de limeta deasupra si trandafirasi din feliute de ridiche.

Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet aperitiv cu morcovi si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

babi5 1

28.06.2014, 08:14

Ina 1

01.10.2014, 19:31

Ce frumos!

DIANA B 1

19.11.2014, 09:05

La cum arata , eu te-as fi declarat castigatoare si dupa terminarea concursului .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartine cu jambon