Tortilla de cartofi cu carne tocata

de Isabel in Aperitive / Garnituri, 11 Dec 2013 | 15136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 3-4 oua
  • 1/2 ardei gras
  • 200 g carne tocata (de porc, vita sau pui dupa preferinta)
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • piper
  • delicat de legume
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de cartofi cu carne tocata:

Se curata cartofii si se taie cubulete mici (1cm) si se prajesc precum cartofii pai. Cand sunt gata se scot intr-un castron inalt tapetat cu prosoape de hartie.

Intr-o craticioara se caleste ceapa si ardeiul taiate fin impreuna cu carnea tocata. Se rumenesc bine si se scurge surplusul de ulei apoi se toarna peste cartofi (inainte scoatem hartia). Adaugam verdeata tocata fin si condimentele (piper, delicat) dupa gust, oualele si amestecam bine, trebuie sa nu fie groasa prea tare, daca nu pare legata bine mai adaugam un ou.

Intr-o tigaie incinsa si unsa cu 1 lg ulei turnam compozitia miscand tigaia sa nu se lipeasca, lasam 5 min si ridicam putin cu o paleta de lemn sau inox pe margine sa vedem daca s-a rumenit usor. Verificam sa nu fie lipita, daca da ajutam sa desprindem usor cu paleta, punem peste tigaie cu fata in jos o farfurie la fel de mare cat tigaia si intoarcem, apoi punem din nou in tigaie cu cealalta parte nefacuta. Se poate folosi o alta tigaie unsa in loc de farfurie.

Cand e gata o asezam pe un platou si incercam sa o taiem triunghiuri ,ca la pizza. Se poate servi atat rece cat si calda ca aperitiv.

TIPS-URI

1

Cand turnam compozitia in tigaie trebuie sa miscam tigaia sa nu se lipeasca si sa incecam cu o lingura sa intindem bine compozitia .In loc de farfurie se poate folosi alta tigaie unsa cu ulei si incinsa la fel de mare ca cealalta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de cartofi cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

11.12.2013, 19:57

Cred ca a iesit buna, buna.

xana 1

11.12.2013, 20:32

Isabel 1

11.12.2013, 20:47

multumesc,sunteti niste dragute.Si da e foarte buna,eu am invatat-o cat am stat in Spania.Se poate face si fara carne sau inventata in fel si chip.Pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si marar