Tort vienez

de Zamfira in Torturi, 10 Mar 2013 | 13636 vizualizari

 

Navigand pe site-uri culinare si cautand o reteta deosebita de tort cu ciocolata am descoperit un desert aparte ,,Sachertorte", foarte bun, multa ciocolata, amaruie, neobisnuit de neagra. O copie, o varianta apropiata acestui tort este ,,Tortul vienez", are mai multe ingrediente in comun cu sacher, m-am hotarat si am facut aceasta varianta , urmand ca in viitorul aropiat sa fac si varianta adevarata a tortului Sacher.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 180 faina
  • 30 g cacao
  • sare
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 125 ml apa
  • 150 g ciocolata amariue, concentrata cacao 85 %
  • 5-6 linguri gem sau dulceata de caise
  • 8 praline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort vienez:

Blat: mixam ouale cu zaharul pana cand cristale se topesc si ouale devin foarte deschise la culoare, spumoase. Adaugam treptat faina si cacao (trebuie cernute) si putina sare.

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu margine detasabila si turnam compozitia in ea. 

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit, timp de coacere 25 minute (temperatura medie), foc mediu in primele 15 minute apoi foc mic. Facem testul cu scobitoarea.

Glazura: Fierbem zaharul cu apa pana cand zaharul se topeste si lasam la racit. Topim ciocolata si o lasam si pe aceasta la racit. Apoi omogenizam cele doua, adaugam lingura de lingura sirop in ciocolata topita. Temperatura celor doua trebuie sa fie egala (38-40 grade).

Taiem blatul racit in doua. Ungem prima foaie cu gem sau dulceata de caise, asezam a doua foaie deasupra si turnam tretat glazura peste tort. Glazura in exces scursa pe langa tort trebuie recuperata si returnata.  Cand Glazura se mai raceste portionam tortul in 8 parti, este o portionare doar formala, trasam linii cu o sfoara, asa vom stii care sunt cele 8 feliutele si asezam pe fiecare cate o pralina.

Se poate servi cu un ,,mot,, de frisca neindulcita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vienez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

danakarin 1

24.04.2013, 21:41

Super!

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 12:55

bun

Giana 1

21.05.2014, 15:03

La cata ciocolata are, sigul il voi incerca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Vis de Iarna"