Tort Tiramisu reteta

de Lavinia in Torturi, 13 Aug 2014 | 11266 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar mi-a placut ideea tortului de cand l-am vazut la Gaby asa ca i-am cerut reteta si am trecut la treaba !Nu am avut toate ingredientele dar am improvizat si a iesit un tortulet pufos si aromat !

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru insiropat blatul:

  • 200 ml cafea
  • 30 ml coniac
  • 1 fiola esenta de rom

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri coniac
  • 250 g mascarpone
  • 125 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina

Glazura:

  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt

In plus:

  • cca 10 piscoturi
  • 100 ml cafea + 2 linguri coniac pentru insiropat piscoturile
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu reteta:

Tiramisu reţetă originală

Blatul:

  1. Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.
  2. Am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva secunde.
  3. Faina am amestecat-o cu praful de copt,cacaua si amidonul.
  4. Am adaugat mixul uscat,in 2-3 transe,peste albusuri amestecand usor cu o spatula.
  5. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.
  6. Blatul l-am lasat la racit apoi l-am taiat in 2.

Crema:

  1. Am mixat galbenusurile cu zaharul ,coniacul si esenta de vanilie pana au devenit cremoase iar zaharul s-a topit.
  2. Am adaugat mascarponele si am mai mixat 2 minute pana am obtinut o crema fina.
  3. Am hidratat gelatina in 2 linguri de apa rece,am topit-o (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste crema de galbenus si mascarpone.
  4. Separat am mixat frisca si am incorporat-o si pe ea peste crema de mascarpone.

Asamblare:

  1. Pe un platou am pus primul blat,l-am insiropat si in jurul lui am pus un inel detasabil.
  2. Peste blat am pus 1/2 din crema ,piscoturile insiropate si restul de crema.
  3. Am pus si celalalt blat pe care l-am insiropat in prealabil.
  4. Am acoperit tortul cu o folie si l-am dat la rece peste noapte.
  5. Am scos inelul detasabil apoi am glasat tortul in ciocolata topita cu frisca .
  6. Am ras putina ciocolata si am dat tortul la rece pana s-a intarit complet glazura.

TIPS-URI

1

Am folosit o tava rotunda de 20 cm .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu blat