Blat:
Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Aluatul  se toarna in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace timp de  20-25 minute, in cuptorul bine incins inainte. Se scoate din forma, se  lasa sa se raceasca si se taie in trei foi pe orizontala.
Crema de visine:
Visinele  se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si 2-3 linguri cu apa. Se pun pe  foc si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Se paseaza apoi, cu  blenderul pana se obtine un piure uniform. Se adauga esenta si gelatina,  inmuiata in prealabil in 2 linguri cu apa si dizolvata pe baie de  aburi.
Crema de ciocolata:
Se pune frisca intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere. Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca  pana la dizolvarea completa. Se adauga gelatina inmuiata in prealabil  in 2 lingurite cu apa si dizolvata pe baie de aburi. Se da amestecul la rece pentru cel putin 3 ore. Se mixeaza apoi, pana cand isi dubleaza volumul.
Siropul:
Se dizolva zaharul in apa fierbinte, se adauga zeama de lamaie si esenta.
Asamblarea:
Blatul  insiropat se umple cu mai intai cu jumatate din crema de visine, apoi  cu crema de ciocolata, iar deasupra se toarna crema de visine ramasa.  Marginile se imbraca in crema de ciocolata. Se decoreaza cu aveline din frisca, stelute din ciocolata si stelute din gelatina rosie.