Tort spirala

de Lau in Torturi, 18 Iul 2013 | 4660 vizualizari

 

Daca tot am ajuns la 700 de retete(nu sunt toate superbe:)am zis sa va servesc cu o felie de tort

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 si 1/2 cani faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura otet
  • 1/3 ceasca ulei
  • 1 cana de apa rece
  • esenta de rom
  • Blat rulada
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • Crema 1
  • 2 plicuri budinca de cocos
  • 900 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri fulgi nuca de cocos
  • Crema 2
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1-2 linguri cacao
  • 3-4 linguri dulceata de visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala:

Blat-intr-un vas se amesteca ingredientele uscate. In alt vas amestecam ingredientele lichide si adaugam treptat peste cele uscate amestecand usor cu o paleta. Tapetam o tava cu hartie de cot si turnam compozitia. Dam tava la cuptor cca 30 minute pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care taiem blatul in 2.

RULADA-Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, esenta si la final faina. Omogenizam cu o lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (tava de la aragaz). Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Cand este gata rasturnam pe o alta hartie de copt si vom taia 4 felii, adaugam deasupra o hartie de copt si rulam, lasam sa se raceasca.

Crema 2-laptele il amestecam cu zaharul, faina si cacao, punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa putin. Lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam dulceata.

Crema 1-plicurile de budinca se amestecam cu zaharul si putin lapte. Restul il punem la fiert si cand ajunge la punctul de fierbere adaugam amestecul de budinca, lasam pe foc cca 1 minut pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam fulgii de nuca de cocos, amestecam si lasam sa se raceasca.

Desfacem feliile de rulada si le ungem cu crema, rulam prima foaie, o asezam in mijlocul unei farfurii, adaugam a 2 foaie in continuare, continuam pana terminam. Ungem rulada cu crema ramasa si dam la frigider cca 1 ora.

Pe un platou asezam prima foaie de blat,insiropam adaugam 1/3 din crema, adaugam rulada si deasupra 1/3 din crema, adaugam a 2 foaie de blat (taiata cat este rulada). Am adaugat pe margini restul de crema ramasa (aici m-am chinuit putin:)))

Dam la frigider 2-3 ore, inainte de servire am pudrat cacao si zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

gaby_gabytza 1

20.07.2013, 11:49

super

gaby_duceag 1

20.07.2013, 22:29

Felicitari si la cat mai multe!!

Lau 1

23.07.2013, 18:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortuleţe „Ombré Style”