Tort Scooby-Doo

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 12 Iul 2011 | 5356 vizualizari

 

Ieri Andutu meu mic si drag a facut 2 anisori!!
Am avut emotii foarte mari, se si vede, am mancat o litera, scooby-doo saracul e vai de el, insa pot sa spun ca a fost delicios, iar andutu a fost foarte incantat de el , iar asta a contat cel mai mult.
La multi ani inca o data iubirea mea!!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • cacao
  • ~ 2 cani faina
  • esenta de rom
  • pentru crema ganache de ciocolata:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • pentru crema de zmeura:
  • 1 plic crema de vanilie ole
  • 400 ml lapte
  • un castron de zmeura
  • 350 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra
  • pentru scoby-doo:
  • ciocolata amara
  • hartie de copt
  • pensula mica
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Scooby-Doo:

Cu o zi inainte il facem pe Scoby-Doo. Topim ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baine marine, o lasam putin sa se racoreasca, iar intre timp il desenam pe scoby-doo pe hartia de copt. Cu o pensula mica dam cu ciocolata peste contur si bagam foaia la frigider pana se intareste, apoi mai dam odata cu ciocolata si lasam la frigider pana a 2 a zi.

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de rom, faina amestecata cu praful de copt si cacoa, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute la foc mediu. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 3.

Pregatim crema ganache:

Topim ciocolata la micronde, iar separat mixam frisca, apoi amestecam ciocolata cu frisca si omogenizam compozitia, dam la rece cateva minute.

Pregatim crema de zmeura:

Mixam praful de crema de vanilie cu laptele, dupa care adaugam zmeura pasata pe care am amestecat-o cu zaharul pudra. Separat mixam si frisca, apoi o vom pune peste crema si omogenizam, dam la rece cateva minute.

Insiropam blaturile cu sirop de menta sau cu un sirop facut din apa cu zahar si asamblam tortul, eu am pus pe primul blat crema de zmeura, la mijloc crema ganache de ciocolata, apoi iar crema de zmeura. Am ornat cu frisca si zmeura si l-am pus cu grija pe Scoby-Doo ( am intors foaia si cu varful unui cutit am desfacut usor).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Scooby-Doo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Anamaria7 1

13.07.2011, 23:57

La multi ani fericiti! ai o familie minunata

mirela0911 1

14.07.2011, 08:55

la multi ani Andutu, sa cresti mare si sa fii sanatos si frumos

Cris2711 1

20.07.2011, 16:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de lamaie