Tort rosu si alb

de laura_n in Torturi, 15 Sep 2012 | 8634 vizualizari

 

Niste prieteni au vrut sa faca o surpriza mamei lor, sa ii faca un cadou dulce. M-au rugat sa le fac un tort. Partea mai putin favorabila a fost de timp. Am avut la dispozitie doar o zi, dupa ce am revenit din vacanta. Mi-as fi dorit sa am mai mult timp sa il fac si mai complex, dar m-am limitat la timpul avut la dispozitie. Nu am poza cu sectiunea, desi si eu mi-as fi dorit sa vad cum a iesit. Blatul este rosu, in contrast cu crema alba!
A fost o chiar o surpriza si una placuta pentru mama lor, lucru care m-a recompensat din plin.

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 8 oua
  • 16 lg faina
  • 16 lg zahar brut
  • seminte vanilie
  • 200 ml suc de sfecla/ colorant

pt crema

  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr ciocolata alba
  • 100 gr merisoare confiate
  • 100 ml smantana lichida
  • 150 gr zahar pudra
  • seminte vanilie
  • 800 ml compot capsuni pentru insiropat
  • 200 gr unt nesarat pt glazura
  • 50 gr zahar pudra pt glazura
  • 600 gr pasta de migdale alba
  • fondant alb si rosu pt ornamente
  • rulouri vanilie (cam 40 bucatele)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rosu si alb:

Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o culoare mai intensa se poate suplimenta cu foarte putin colorant alimentar rosu. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare.

Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min, dupa care se scoate si se lasa la racit.

Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, se bate smantana pana devine frisca.

Dupa ce s-a mai racit ciocolata, se amesteca cu mascarpone, oprind putina ciocolata topita (cam un sfert din cantitate). Se adauga si zaharul si mai mixam un pic, apoi se incorporeaza frisca in crema.  La sfarsit, se adauga si merisoarele si se amesteca. Se da crema la frigider pentru o jumatate de ora.

Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 4 straturi.

In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se toarna cu lingura la intamplare urme de ciocolata alba, se asaza un strat de crema, alt strat de blat insiropat, alt strat de ciocolata alba, alt strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul blat insiropat. Avem grija sa pastram un pic de ciocolata alba pentru glazura de pe tort.

Untul moale se mixeaza cu zaharul si se adauga apoi si restul de ciocolata alba. Obtinem o glazura cremoasa cu care imbracam tortul, dupa care dam la frigider. Crema de unt se intareste si putem imbraca tortul in pasta.

Tortul se imbraca in pasta de migdale si se orneaza cu flori si elemente din fondant alb si rosu. Tortul a fost bordurat cu rulouri umplute cu crema de vanilie.

Recunosc ca este un tort mai costisitor, insa nu il servim in fiecare zi si ne putem delecta cu gustul lui :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rosu si alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

anomisana 1

16.09.2012, 23:48

Laura, acum am citit comentariile. Cel mai mult imi place reactia oamenilor cand primesc un astfel de cadou. Asta ma mobilizeaza sa ma straduiesc si mai mult, de la tort la tort.

laura_n 1

17.09.2012, 09:34

si eu am acelasi sentiment. Uneori mi-as dori sa iasa si mai bine si mai bine astfel ca ceilalti sa fie incantati

mihaelar63 1

24.09.2012, 22:18

Ce dragut , as vrea sa stai mai aproape
In preajma zilei mele as bate apropouri la ai mei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar-200 retete pe Bucataras.ro!!!!!!!!