Tort rapid

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 10 Apr 2010 | 7029 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • -7 oua
  • -7 linguri zahar
  • -7 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 pachet praf de copt
  • INGREDIENTE CREMA GANACHE:
  • - 250 g de ciocolata alba
  • - 300 ml de frisca lichida
  • - 100 g de alune de padure macinate grosier(arahide nesarate);optional
  • - 2 foi de gelatina(6 g)
  • DECOR:
  • -150 ml frisca
  • -1 lingura zahar pudra
  • -cacao
  • -fructe(eu am avut de physalis)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rapid:

BLAT: ouale se bat impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste.In compozitie se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se omogenizeaza.Compozitia se toarna intr-o forma de tort(26 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor 25-30 min(la inceput foc iute pt a creste si apoi incet);faceti testul cu scobitoarea.Blatul se taie in 3(eu l-am taiat in 2 pt ca aveam nevoie de o parte din crema pt alteceva)

CREMA GANACHE:Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.Cand compozitia este racita complet,se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta.Tot acum se aduga si alunele.

ASAMBLARE:
Se pune jumatate din crema peste prima foaie de blat insiropata(siropul poate sa fie din zahar ars,compot sau ce doriti),se continua cu a doua foaie,restul de crema,foaie,frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

lia maria 1

12.04.2010, 10:07

ce bunatate vin cu 5 furculite

Pasiune pentru bucatarie 1

12.04.2010, 10:24

ma bucur ca va place

adry88 1

07.07.2011, 16:38

arata bn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort laptop