Tort Raffaelo

de rodicaspring in Dulciuri, 29 Ian 2016 | 7304 vizualizari

 

Este un tort festiv, reteta cu ingrediente pretentioasa, dar tortul are un gust desavirsit. Este nemaipomenit, desi cam scump, insa reteta este originala. V-o recomand.

 

INGREDIENTE

1 cutie Raffaelo pentru ornat 

10 oua (pentru primul blat )

5-6 albusuri (pentru al doilea blat)

400g migdale prajite

15g gelatina

200g nuca cocos

250g zahar

3 lg. faina

800 g ciocolata alba

2 l frisca

200 g fulgi de cocos

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Raffaelo:

Blat 1:

Facut din 10 oua, 10 lg.zahar, 10 lg.faina, praf de copt.

Cind este rece se scobeste inauntru se scoate miezul care se amesteca cu 200 g migdale taiate si prajite, 400 g ciocolata alba topita cu putina frisca nebatuta, pe foc. Apoi se adauga 400 g frisca batuta si se amesteca totul apoi se umple gaura din tort. Se da la rece.

Blat 2:

Se face din 5-6 albusuri batute cu 200 g zahar, 200 g cocos si 3 lg.faina.

Crema:

1 l frisca se bate cu vanilie si un pic de zahar. Se topeste 400 g ciocolata alba pe foc,  apoi se adauga gelatina cind e calduta si 200 g migdale prajite taiate.

Cind e aproape rece se pune frisca, formind o crema care se adauga peste Blatul 1, iar apoi se adauga Blatul 2.

Decor:

Se orneaza cu cele 500 g de frisca ramasa, cu bomboanele Raffaelo si fulgi de cocos. Eu am mai pus si alte bombonele ca si ornament si am presarat cocos ca o zapada deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaelo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta ruseasca