Tort racoros cu afine si zmeura

de thathyanna in Torturi, 12 Mai 2010 | 6507 vizualizari

 

Sunt innebunita dupa fructe de padure, asa ca m-am gandit la un desert racoros si cu mai putin zahar numai bun pentru zilele calduroase ce urmeaza.

 

INGREDIENTE

  • 250g zmeura (congelata)
  • 250g afine (congelate)
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 oua
  • 4 linguri cu faina
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • un varf de cutit de sare fina
  • esenta de vanilie
  • un plic de budinca de vanilie/capsuni (eu am folosit de vanilie de data asta)
  • frisca la tub pentru decorat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu afine si zmeura:

Fructele de padure:

Intr-o sita incapatoare puneti fructele de padure congelate si pudrati-le cu cele 3 linguri de zahar pudra. Amestecati-le usor cu mana sa se distribuie zaharul uniform.

Asezati sita deasupra unui castron mai mare. Cel mai bine e sa fie cativa centimetri de la fundul sitei pana la fundul castronului. Puneti deoparte, dar nu la frigider.

In maxim o ora fructele se vor fi decongelat si vor fi lasat un sirop la fundul castronului.Acesta poate fi folosit pentru insiroparea blatului sau cu apa minerala ca suc.

Blatul:

Incalziti cuptorul la 200 de grade.

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti cu mixerul galbenusurile cu zaharul si albusurile cu esenta de vanilie. Turnati albusurile peste galbenusuri si amestecati cu grija sa nu se lichefieze din nou albusurile.

Se adauga faina (data prin sita sau printr-un dres de matase), praful de sare si praful de copt si se amesteca usor cu telul pana la omogenizare. Turnati blatul intr-o forma rotunda de tort si dati la cuptor pentru 15-20 minute.

Intre timp, pregatiti budinca dupa instructiunile de pe plic si lasati-o sa se raceasca.

Dupa ce s-a copt blatul, rasturnati-l pe un platou si taiati-l in 2 pe orizontala. Turnati jumatate din siropul lasat de fructe si puneti jumatate din cantitatea de budinca. Cu grija asezati cca 3 sferturi din fructele de padure peste budinca, apasand usor ca sa 'intre' si sa se fixeze in stratul de budinca.

Acoperiti cu a 2-a jumatate de blat. Intepati-o din loc in loc cu o furculita, ca sa absoarba mai repede siropul si turnati incet restul de sirop de la fructe. Ungeti apoi cu restul de budinca si restul de fructe deasupra. Eu am pus fructele ceva mai concentrat in mijloc, nu chiar pana la margine pe acest strat, sa nu cada.

Ornati cu frisca dupa propriul gust. Eu am creat o 'bariera' de frisca in jurul fructelor de padure de deasupra.

TIPS-URI

1

Este recomandat sa fie tinut in frigider o zi, ca sa se intrepatrunda bine aromele.

2

Foarte bun la o ceasca de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros cu afine si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu crema de branza si visine