Tort racoritor

de Valclaudia in Torturi, 3 Iun 2013 | 5987 vizualizari

 

nu e chiar un tort dar e cu fructe, cu gelatina si dupa ce sta o noapte la frigider chiar e racoritor....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de apa minerala
  • 4 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • Umplutura si decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 gr. cirese
  • 1 plic gelatina alimentara
  • 1 plic gelatina de fructe (Frugo de la Profi)
  • 1 nectarina
  • 100 gr. ciocolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoritor:

Separam ouale (albusul de galbenus), impartim cantitatea de zahar si le mixam separat. Peste galbenusuri adaugam apa minerala, praful de copt, faina si praful de cacao in timp ce incorporam spuma de albusuri.Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si dam blatul la copt in cuptorul preincalzit timp de 20 min (160 grade).

Lasam blatul la racit pana a doua zi cand il impartim in doua.

Punem gelatina alimentara la hidratat urmand instructiunile de pe plic. Amestecam frisca cu mixerul, adaugam ciresele si gelatina hidratata. Asezam in forma cu inel partea de jos a blatului, adaugam 3/4 din umplutura, acoperim cu partea ramasa din blat si dam la rece pentru 2-3 ore.

Dupa scurgerea timpului de racire, preparam gelatina de fructe, urmand de asemenea instructiunile de pe ambalaj, o lasam sa se raceasca si o intindem pe toata suprafata tortului. Feliem nectarina, o asezam peste gelatina.

Desprindem tortul din inel, il decoram cu frisca ramasa si ciocolata topita.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort cu "peripetii"