Mihaela explica aici un tort mai mult decit inedit. Cine-l incearca?
Batem ouale cu zaharul, stingem bicarbonatul in smantana si adaugam ouale. Adaugam faina si framantam.
impartim aluatul in 2 bucati, intr-una adaugam cacao.
Coacem doua foi, le ungem cu crema facuta din 500gr frisca lichida o batem bine-bine cu1 pahar zahar.
Taiem in forma de posetuta si o bagam la frigider.
Mastica (pasta) din gelatina:
1 lingurita de gelatina amestecam cu 2linguri mari de apa, la baia mare (fara ca sa dea in clocot)
pana se umfla, o luam de pe foc si adaugam 1lingura mare glucoza, 2 lingurite glicerina si amestecam totul si adaugam zahar(100gr) treptat amestecand toata compozitia data.Mastica tebuie sa fie plastica.
Dupa ce am batut bine totul, punem compozitia intr-o pungulita mica pt 30 min la frigider. Dupa asta o scoatem o intindem ca pe o foaie si invelim posetuta. Ornam cu ciocolata topita.
PANTOFIORUL SE FACE LA FEL DIN ACEASTA COMPOZITIE + CIOCOLATA DAR TREBUIE DE FACUT CU 3 ZILE MAI DEVREME..CA SA SE USUCE BINE