Tort pentru mama

de laylalala in Torturi, 1 Mar 2011 | 5769 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 3 oua
  • 80 gr zahar
  • 20 gr zahar bourbon
  • 50 gr unt, topit
  • 2 linguri smantana
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • 1 plic crema de prajituri cu lamaie, preparata conform intructiunilor de pe ambalaj
  • 1 lingura dulceata de trandafiri
  • colorant rosu (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru mama:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasiem si tapeteaza cu faina o forma de copt dorita.

Pentru blat, bate ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporeaza untul topit urmat de smantana si faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.Toarna aluatul in forma pregatita si da-l la copt pana la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa-l sa se raceasca commplet.

Pentru crema, imparte jumatate din ea iar  intr-una din jumatati adauga dulceata de trandafiri.

Taie blatul in 2-4, pe orizontala. Umple blaturile intre ele cu crema apoi decoreaza totul dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru mama" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pere și cacao - Delicioasă și pufoasă

ieri la 10:09

Pastă de fasole cu ceapă și bacon - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.10 la 09:47

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

pe 30.10 la 10:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]