Ador acest tort...si cred ca va ramane definitiv preferatul meu!
Este incredibil de delicios, usor si foarte racoritor, recomandat fara doar si poate pentru sezonul de vara! Astazi am preparat doua torturi, unul special pentru a-l darui unei prietene foarte, foarte dragi!
Crema de vanilie:
Decor:
Pentru a prepara blatul de Pavlova:
Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare apoi foarte bine cu zaharul pe care il punem in doua transe. Vom mixa in jur de 7 sau 8 minute sau pana nu mai simtim zaharul intre degete( probam). In compozitie punem zeama de lamaie, otetul si amidonul si amestecam cu grija sa se omogenizeze dar in acelasi timp sa nu se dezumfle bezeaua.
Trasam pe o foaie de copt un cerc cu ajutorul unei farfurii de ciorba intoarsa cu fata in jos, apoi punem foaia pergament pe o tava (eu am folosit tava de cuptor).
Punem spuma de albus cu o lingura apoi usor ii dam forma de blat, practic construim blatul direct pe pergament.
La cuptorul incins la 150 de grade coacem blatul timp de 50 de minute.
Intre timp preparam crema de vanilie:
Punem laptele si vanilia pe foc si il infierbantam.
Mixam galbenusurile cu zaharul si cu putin lapte din total, adaugam si faina si amestecam foarte bine. Turnam totul in laptele fierbinte si amestecam sa nu existe cocoloase. Eu am tinut crema pe foc in jur de 7 minute, amestecand tot timpul ca sa nu se prinda de vas. Am racit bine crema.
Am scos blatul si l-am intors( dupa ce s-a racit putin) pe un platou prin rasturnare in aer.
Apoi restul e simplu, punem crema de vanilie, imbracam tortul in frisca punem deasupra fructe de padure si desigur il decoram dupa inspiratie.
E minunat de bun!