Tort Pavlova

de _Alina_ in Torturi, 16 Mai 2012 | 11923 vizualizari

 

Reteta a fost creata de Chef Herbert Sachsein, in 1935, in onoarea renumitei balerine Anna Pavlova.

 

INGREDIENTE

  • bezea:
  • 7 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 2 lgt zeama de lamaie
  • 2 1/2 lgt cu varf amidon de porumb
  • 2 cani zahar tos
  • crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lgt zahar
  • 1 mana de muguri de brad
  • decor:
  • zmeura
  • capsuni
  • muguri de brad
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pavlova:

Bezea:

1. Batem albusurile spuma cu praful de sare.

2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri. De fiecare dat cand adaugati zahar bateti albusurile pana acesta se dizolva complet.

3. 1/4 din zahar il amestecam cu amidonul si il incorporam in albusuri (se considera ca sunt batute bine atunci cand formeaza piscuri ferme).

4. Adaugam si sucul de lamaie in albusuri.

5. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc in mijlocul careia facem o adancitura cu lingura.

6. Dam la cuptorul preincalzit 140 °C timp de 1 h.

7. Inchidem focul si lasam blatul in cuptor inca 30 min. 

Crema:

1. Batem frisca spuma. Adaugam apoi zaharul si batem din nou.

2. Adaugam mugurii de brad taiati si amestecam.

3.  Punem frisca in mijlocul bezelei uriase si apoi decoram cu fructe si muguri de brad.

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte