Tort Mos Craciun

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 24 Dec 2010 | 7511 vizualizari

 

Fie ca sarbatoarea sfanta a Craciunului sa va umple casa de dragoste, lumina, fericire si liniste sufleteasca! CRACIUN FERICIT TUTUROR!

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • pt crema:
  • 1 plic crema de vanilie dr oetcker
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml frisca
  • un compot piersici
  • pt decor:
  • frisca
  • colorant alimentar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mos Craciun:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf desare, adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina, praful de copt, esenta si cacaoa.

Pregatim crema conform instructiunilor de pe pachet.

Batem frisca spuma.

Amestecam crema cu frisca.

Taiem blatul in 2 , il insiropam cu zeama de la compotul de piersici.

Punem un strat de crema, apoi piersicile taiate cubulete, inca un strat de crema, al 2-lea blat, pe c are il insiropam , crema si incercam sa-l decoram cu frisca in forma de mos craciun( al meu nu e tocmai unul reusi, insa m-am straduit)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube)