Deoarece imi place fotbalul...am cautat ceva retete de unde sa ma inspir :) si am "construit" un mini gazon :D
Mod preparare amandina:
Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu romul, uleiul si un praf de sare. Dupa ce am batut bine albusurile, adaugam si galbenusurile peste, apoi faina si cacaoa. Punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor pt 25-30 minute. Dupa ce l-am scos din cuptor, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 2.
Siropul: Punem zaharul pe foc pana se caramelizeaza apoi adaugam apa si dupa ce s-a racit un pic punem esenta de rom.
Crema: Batem galbenusurile bine cu zaharul, pana se topeste, apoi punem untul, romul si cacaoa. Batem bine si apoi o dam un pic la rece.
Asamblare: insiropam blatul (dupa preferinta,mai mult sau mai putin), lasam sa intre bine siropul si apoi punem crema, partea a 2-a de blat si insiropam iar. Dam la rece.
Mod preparare minge: Separam ouale, galbenusurile le amestecam cu jumatate din cantitatea de zahar, iar albusurile le batem spuma cu cealalta jumatate. Punem galbenusurile pe foc un pic, si peste turnam si gelatina pe care am preparat-o conform instructiunilor (cu compot de ananas in loc de apa) :). Luam de pe foc. Frisca o batem si pe ea spuma bine de tot si adaugam albusurile spuma. Peste compozitia rezultata punem si galbenusurile cu gelatina si bucati de ananas. Punem intr-un castonel si dam la frigider pentru cateva ore.
Asamblarea finala :D : Cum arata in poza :)