Tort lapte de pasare cu cacao

de Anastasia in Torturi, 7 Feb 2010 | 12812 vizualizari

 

un tort in forma de cadou care se potriveste bine si pentru fetite si baieti, acest tort l-am facut pentru taticul meu :) nu doream sa ma joc cu forme de jenul tort camasa pentru ca e mult mai migalos sa te joci cu pasta de zahar si e mai sanatos totusi so eviti , de aceea mi-a venit indeea de acest tort in forma de cadou pentru tata !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua mari
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr. zahar
  • 60 gr faina
  • 110 gr. amidon
  • un pic de sare
  • Pentru crema
  • 300 gr. zahar
  • 10 oua
  • 40 gr. gelatina
  • 150 ml. apa
  • 300 gr. unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte fiert si racit
  • 5 linguri cacao
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • Pentru uns blatul :
  • 150 gr. bomboane de ciocolata cu prune uscate ( Chisinaul de seara)
  • Pentru decor:
  • ciocolata neagra
  • 100 de grame pentru panglicile de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort lapte de pasare cu cacao:

Blatul:

Se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C.

Luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema. Adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture,amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza. Turnati aluatul intr-o tava cu dimensiunea de 23 cm unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, dar hartia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavii, nu si pe margini, apoi ungeti hartia cu unt si o infainati.

Dati la cuptor pentru 15 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr. C

Blatul racit se taie pe orizontala in doua parti egale.

Crema:

Gelatina se inmoaie cu 150 gr. apa calduta pentru 30 de minute.

10 galbenusuri se mixeaza cu150 gr zahar, adaugam 200 ml lapte, amestecam si adaugam 1 lingura de faina, amestecam si o aducem la temperatura de fierbere la bain-marie, amestecind incontinuu ca sa nu formeze boturi .

Compozitia se raceste si se adauga 300 gr. de unt cu zaharul vanilat frecat cu mixerul, albusurile de ou se mixeaza cu un varf de cutit de sare in spuma tare apoi se adauga zaharul in cateva prize si se mixeaza pana devine ca o bezea tare, turnam gelatina topita la bain marie, amestecind energic pana se incorporeaza.

Combinam prima compozitie cu a doua si o impartim in doua parti egale una din ele combinind-o cu cacao, mai lasati aproxemativ 300 de ml. din crema pentru a glazura cu ea mai tarziu tortul racit .

Crema obtinuta se toarna in centrul blatului cate o lingura din fiecare culoare exact in centru de fiecare data, randuind culorile pana se termina crema pe blatul preventiv uns cu un strat de bomboane topite din ciocolata cu prune uscate inserat intr-o forma cu inel detasabil cu diametrul de 23 cm. Punem deasupra al doilea strat de blat si dam la frigider pe 2~3 ore .

Dupa ce s-a racit si s-a prins bine tortul, ii scoateti inelul detasabil si il glazurati cu crema pe care a-ti lasat-o pentru fondat tortul incalzita la bain-marie pana devine fluida si adaugati in ea cacao pana obtineti culoarea dorita.
Turnati peste tort glazura din centru spre margini cu o miscare circulara, straduiti-va sa fondati si parte laterala a tortului.

Decorul l-am facut din ciocolata amaruie si ciocolata alba cu coloranti alimentari de culoare visinie si albastra

Decorul:

Fundita din ciocolata - am taiat niste panglici din hirtie pentru copt cu latimea de 2.5 cm si lungimea de 22 de cm, le-am uns pe fiecare pe rand  cu ciocolata coborandu-le pe rand intr-un vas cu ciocolata topita de calitate foarte buna cu procentul cel mai mare de cacao pe care il puteti gasi, dupa care se indoaie in jumatate, lipind capetele panglicii pe interior cu partea unsa cu ciocolata.

Dupa ce s-a uscat ciocolata am dezlipit cu grija panglica de hartie de pe ea si am format o fundita pe centrul tortului. Pe centrul funditei am pus un cerculet mai mic de panglica confectionat in aceeasi tehnica ca si panglicele mai lungi doar ca aceasta era de lungimea 9 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort lapte de pasare cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti fara coacere