Tort "La Multi Ani!"

de Micutza Luana in Torturi, 23 Mai 2013 | 10246 vizualizari

 

Fiind ziua mamei acum cateva zile am zis sa fac un tortulet :)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • un varf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • Pentru crema
  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • miezul de la un baton de vanilie
  • 300 gr capsuni
  • Pentru ornat
  • capsuni
  • kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "La Multi Ani!":

Blatul

Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga albusurle batute bine spuma cu un varf de sare. Peste compozitie se adauga treptat faina impreuna cu praful de copt se da la cuptor circa 30 minute.

Crema

Amestecam galbenusurle cu zaharul, apoi turnam laptele amestecand incontinuu. Punem si miezul de la batonul de vanilie .Punem totul intr-un bol de sticla si il facem crema la baine-marie amestecand incontinu, pana devine o crema groasa precum budinca. In crema punem cateva capsuni taiate cubulete.

Bun, si incep asamblarea. Dupa ce blatul s-a copt punem crema peste el si dam la rece cateva ore. Dupa racire scoatem din forma tortul si il ornam cu frisca, capsuni si kiwi .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "La Multi Ani!"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]