Tort Juventus

de angyb in Torturi, 26 Ian 2013 | 5912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 8 linguri de faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de lapte
  • 250g ciocolata alba
  • 400 ml frisca
  • Sirop:
  • 100ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de esenta de rom
  • Decor:
  • pasta de zahar
  • 250g ciocolata menaj neagra
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Juventus:

Pentru inceput topim pe baie de abur 200 g ciocolata alba cu 200 ml frisca dupa care o lasam la rece.

Blatul:

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de rom. Batem spuma albusurile, dupa care adaugam zaharul si continuam pana cand devin lucioase. Adaugam amestecul de galbenusuri amestecand usor. Incorporam faina amestecata cu cacao si drojdia. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade aproximativ 30 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce se raceste taiem blatul in 3.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand devin spuma, dupa care adaugam 2 linguri de lapte si le punem la fiert pe baie de abur, pana cand se ingrosa, dupa care adaugam ciocolata alba ramasa si amestecam bine pana cand aceasta se topeste. Lasam sa se raceasca dupa care le mixam cu mascarponele. Adaugam crema de ciocolata alba si mixam bine.

Separam batem spuma frisca ramasa dupa care o adaugam la crema obtinuta si o amestecam bine.

Siropul:

Topim la foc mic zaharul impreuna cu apa dupa care adaugam esenta de rom.

Asamblarea:

Blat 1+sirop,1/2 crema+Blatul2 sirop+1/2 crema adaugam si al treilea blat si il insiropam .Taiem marginile pentru ca tortul sa fie drept dupa care turnam desupra glazura (topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul ) 

Pentru a realiza logo-ul am facut un sablon si am taiat pasta de zahar dupa acesta si l-am asezat pe tort.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Juventus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone, jeleu de zmeura si crema de unt cu zmeura