Tort inimioara

de jolygina in Torturi, 6 Feb 2011 | 7712 vizualizari

 

pentru ca nu prea am avut timp sa-mi postez tortul de revelion pe care l-am facut am spus ca acum trebuie neaparat sa fie prima reteta pe care o postez deoarece mai e un motiv in plus ,se aproprie sf Valentin

 

INGREDIENTE

blat

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de copt

pentru umplutura si ornat

  • 100gr caise din compot
  • 100gr ananas din compot
  • 100ml de sirop pentru a insiropa blatul
  • o cutie de frisca lichida de 250 g
  • 50gr fulgi de ciocolata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimioara:

Separam albusurile de galbenusuri ,le batem spuma dupa care adaugam zaharul treptat ,

Urmeaza galbenusurile,uleiul ,zaharul pudra iar la sfarsit incorporam faina si praful de copt.

Ungem o tava in forma de inimioara cu ulei si turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor timp de 25-30 min

Cand este gata lasam blatul sa se raceasca dupa care il taiem in doua  in asa fel incat sa obtinem 3 foi

insiropam fiecare foaie, punem mai intai pe foaie un strat subtire de frisca  peste care aranjam fructele taiate cubulete ,punem si a doua foaie cu care procedam la fel ,adaugam si a treia foaie si ornam cu frisca si fulgi de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de crema.