Tort inima de cafea

de alba_zori in Torturi, 12 Mar 2012 | 8048 vizualizari

 

Vreau sa pun reteta asta pe site pentru ca imi place foarte mult gustul si cred ca e un tort reusit chiar daca e simplu,totusi merita incercat,t-i se topeste in gura si nici nu e nevoie sa musti din bucatica,e moale destul si gustos foc,Pofta mare!

 

INGREDIENTE

Pentru pandispan de ciocolata si cafea
  • 200 gr faina.
  • 50gr cacao.
  • 5 oua.
  • 200 ml ulei de floarea soarelui,sau ulei de soia.
  • 100 gr zahar pudra.
  • 150 gr zahar tos.
  • un pliculet de praf de copt.
  • un plic de zahar vanilat.
  • 150 gr cafea tare.
  • coaja de la o lamaie,sau portocala rasa.
 Pentru crema de cafea:
  • 250 gr mascarpone.
  • 15 gr foi de peste gelatina.
  • 100 gr cafea tare.
  • o lingura sau doua de cafea solubila ca sa aive un gust mai puternic de cafea.
  • 250 gr frisca batuta.
  • zahar dupa gust.
  • Pentru baia de cafea:
  • 150 ml cafea tare,zahar dupa gust si rom,sau lichior de cafea si apa.
  • Pentru crema de unt:
  • 125 gr unt.
  • zahar pudra cat curinde(c-am un plic de 125 gr)
  • o lingura de lichior alchermes pentru floricele.
  • o lingura de sirop de menta pentru frunzulite.
  • Frisca batuta cu zahar pudra pentru ornament
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima de cafea:

Este un tort foarte foarte bun si merita incercat,imi venea pofta numai la gandul cat de buna va fi,deci sa incep sa explic cum am facut.

Pentru prepararea pandispanului de ciocolata si cafea:

Am preparat cafeaua si am pus-o deoparte,apoi am inceput pandispanul batand albusurile spuma cu 150 gr zahar,apoi intr-un alt bol am pus galbenusurile cu zaharul pudra si le-am amestecat bine cu furculita apoi am adaugat uleiul treptat si amestecand intr-o singura directie ca la mustar.apoi am adaugat coaja de lamaie si vanilina.am amestecat la albusuri de jos in sus si incet incet,am dat prin sita faina,cacaua,praful de copt.astfel am putut adauga la compozitia de oua,apoi am diluat cu cafeaua tare,a devenit astfel o crema care am pus-o intr-o tava 34 pe 20,tapetata cu hartie de copt,la cuptorul preincins la 180 grade ,30,35 de minute,apoi am facut testul cu scobitoarea ca sa ma asigur,am lasat sa se raceasca.

Pentru prepararea bai de cafea:

150 ml cafea,zahar dupa gust si rom

Pentru prepararea cremei de cafea:

Am pus foile de gelatina la inmuiat 10 minute,apoi am facut cafeaua tare,am adaugat si cafeaua solubila si cat era calda cafeaua am amestecat cu foile de gelatina stoarse si uscate bine,am frecat mascarponele un pic si astfel am adaugat treptat compozitia de cafea,am batut frisca bine cu zahar pudra si am amestecat de jos in sus,am gustat pentru a vedea daca mai trebuie un pic de zahar.

Pentru crema de unt:

125 gr unt am inpartit in doua,in jumate am pus o lingura de lichior alchermes si am amestecat bine bine si cu zahar pudra cat a cuprins,in celalta jumate am pus o lingura de sirop de menta si zahar pudra,am amestecat bine si am dat la frigider o jumate de ora,apoi am pus in sac-a-poche si am format floricele si frunzulite,le-am dat iar la rece pana la asamblarea tortului,ca sa nu transpire.

Asamblarea tortului:

Am taiat forma de inima din pandispan,si restul l-am lasat pentru micul dejun ca e foarte foarte bun si asa simplu,deci am taiat in trei doua,si a iesit trei straturi dupa cum se vede in a doua poza,din lipsa de forma detasabila am confectionat singura din carton lungimea si inaltimea tortului,am calculat exact forma si am cusut-o ca nu aveam nici scotch,dar vroiam neaparat forma de inima,deci am reusit,am asezat primul strat de tort intr-o farfurie cu cartonasul in jur,asa am udat pandispanul cu cafea,am pus crema deasupra,iar un strat de pandispan cu baia de cafea,si iar crema de cafea,iar pandispan cu baie de cafea,si frisca batuta deasupra,am dat la odihnit la frigider 2 ore,(nu la congelator,am invatat din experineta de la alte torturi ca sa nu dau la congelator tortul ca sa nu se faca frisca apa din cauza ghetii si umiditatii,doar la frigider ajunge,bineinteles daca e pus la congelator iese poza la felie foarte exacta si frumoasa dar inghetat nu se poate manca doar dezghetat si se poate inmuia tare,depinde si de congelator poate,asta doar ca o adaugare in plus)apoi am taiat cartonasul cu foarfeca si am inceput sa decorez cu frisca in jur,si am asezat floricelele la urma cu ajutorul unui cutit si unei foarfece ca sa fiu ma exacta in explicatii.A iesit un tort extraordinar de bun,deci e gata de gustat!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de portocale si frisca