Este un tort fin, delicios si se preteaza la marile sarbatori.
1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de apa rece.Se adauga, in ploaie, 100g. zahar, apoi galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt si amidonul alimentar.
2.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de 26 cm., se toarna compozitia si se coace 20-25 minute, la 175*C.
2.Se scurg de suc fructele de mango,iar frisca se bate spuma.Cele doua sortimente de iaurt se amesteca si se adauga 5 linguri de zahar.Gelatina incolora se dizolva potrivit instructiunilor de pe pachet si se incorporeaza in iaurt,care se amesteca cu frisca batuta si cu fructele de mango taiate cubulete.
3.Se scoate blatul din forma ,se ia hartia de copt si se pune inapoi in forma.Se insiropeaza cu sucul din compot, se pune crema , se netezeste si se pune la rece , in frigider, pentru 1 ora.
4.Se taie rodia in doua si se scot semintele.Se pun semintele intr-un bol.Sucul de rodie se amesteca cu 4 linguri sirop de rodie , se mai adauga apa in asa fel incat sa se obtina 5 dl. de suc si se pune la fiert.Se dizolva gelatina rosie in putina apa rece ,apoi se fierbe in sirop.Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca si apoi se pune pentru 1 ora in frigider.
5.Se scoate tortul din forma, se aseaza pe un platou si se presara cocos ras pe margini.Deasupra se pune compozitia cu gelatina rosie si se orneaza cu seminte de rodie, felii de mango si stelute de carambola.