Tort Egiptean

de JulyCris in Torturi, 23 Oct 2015 | 5725 vizualizari

 

Acest tortulet l-am facut special pt ziua fetitei mele cand a implinit 17 ani,adica in iulie... :). A fost dorinta ei. Iar mami,i-a implinit-o! E un tort deosebit,cremos,fin…special! Si pt ca o cheama Iulia(numele i-a venit de la luna in care a fost nascuta),i-am scris din zahar ars si numele. De aici si nickname-ul de la profilul meu...July de la ea,Cris de la mine... :)

P.S. Reteta am vazut-o sigur pe aici,dar nu mai stiu la cine... Imi cer scuze pt asta!

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura si jumatate cu faina(1 si 1/2)
  • 120 gr nuca macinata
  • Crema 1
  • 6 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 200 gr unt
  • esenta de vanilie

Crema 2

  • 200 ml frisca
  • 100 gr zahar
  • 120 gr nuca macinata mai mare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Foi

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.Amestecam faina cu nuca si o adaugam treptat in bezea.Impartim compozitia in trei(3).Coacem 3 foi subtiri intr-o tava 24 cm diametru,tapetata cu hartie de copt la foc mic. Scoatem fiecare foaie,o dezlipim cu grija si le punem tot pe hartie de copt,dar nu una peste alta pt ca se vor lipi intre ele.

Crema 1

Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devin ca o crema si se albesc. Adaugam amidolnul si mixam bine. Laptele il punem la fiert,iar cand da in clocot il turnam in fir subtire peste crema si amestecam.Punem compozitia rezultata in vasul in care a fiert laptele si punem la foc mic pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Lasam la racit. Untul moale il mixam pana devine pufos,apoi adaugam putin cate putin in budinca racita mixand bine.La sfarsit punem vanilia.

Crema 2

Caramelizam zaharul.Dupa ce s-a caramelizat si a devenit auriu,il „picuram” pe hartie de copt si-l lasam la racit. Batem frisca,apoi adaugam „picaturile” de zahar ars si nuca macinata mare.

Crema 1 o impartim in doua(2) parti egale pe care o repartizam intre cele trei(3) blaturi.Acoperim toata suprafata tortului cu Crema 2 si dam la rece pt cateva ore.

TIPS-URI

1

Pt ca tortul sa iasa mai inalt,ar trebui facute macar 5 foi.Asadar.pt cine doreste un tort mai inalt,sa faca calculele pt 5 foi si crema suficienta. Adica,dupa calculele mele,inca 4 albusuri. La crema se va face la fel. @ albusuri la foaie,iar galbenusurile merg "la gramada" :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

belaxx 1

23.10.2015, 22:10

Venturi suplimentare , munca la domiciliu
Poate nu te-ai gandit serios la asta pana acum, dar produsele cosmetice poate fi si pentru tine o sursa serioasa de castig. Produsele cosmetice se vand intotdeauna foarte bine deoarece aici nu exista criza. Descoperi toate avantajele Lady's direct aici

belaxx 1

23.10.2015, 22:11

Felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean