Am pregatit repede un tort pentru ziua lui Sebyca:)) am vrut sa fac un alt tort dar nu imi ajungeau produsele care imi trebuiau...multumesc Corinei pentru reteta e tare bun
Pentru crema:
Murele se spala daca sunt proaspete si se lasa la scurs,iar ananasul se scoate din zeama ,se taie bucati mici si se pune deoparte la scurs.
Se amesteca praful de crema cu laptele si zaharul,se mixeaza cateva minute si se lasa la frigider.
Gelatina se amesteca cu 6 linguri de compot,se lasa deoparte 10 minute dupa care se pune la foc,amestecand continuu pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca dupa care se amesteca cu crema de lamaie,adaugand si mascarponele.Se incorporeaza toate ingredientele si se lasa in frigider pana la folosirea cremei.
Intr-o tava rotunda cu fundul detasabil asezam jumatatiile de piscoturi(ne orientam dupa tava ca dimensiuni),iar pe fundul tavii punem hartie de copt si jumatatiile de piscoturi inmuiate in compot.
Se pastreaza cateva mure pentru ornat,iar celalate se adauga in crema impreuna cu ananasul taiat marunt.Se amesteca bine si se toarna peste piscoturi.
Se intinde bine crema si se orneaza cu murele ramase.
Se da la frigider pentru 2-3 ore
1
Piscoturiile sa le taiati pe jumatate ca sa fie la nivelul cremei.