Tort diplomat

de danielaR in Torturi, 9 Sep 2013 | 6843 vizualizari

 

aceasta e reteta mamei mele cu care nu da gres niciodata :)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 2 cani lapte
  • 1 cana si jumatate de zahar(sau mai putin daca nu vreti tare dulce)
  • 3 gelatine Dr Oetker
  • fructe dupa placere,eu am folosit fructe gata taiate din compot
  • 500 gr frisca
  • 150 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Se bat ouale cu zahar.Se adauga laptele.Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca incontinuu pana devine o crema groasa (aproape ca o maioneza).Trebuie amestecat incontinuu pt a nu se branzi.Dupa ce se leaga crema o dam la racit

Se bate frisca cu zahar.

Dupa ce s-a racit crema de oua o amestecam cu frisca

Fructele le scoatem din compot si le punem pe un servet la scurs

Gelatina se hidrateaza cu zeama de compot in care au fost fructele.Apoi se pune pe baie de aburi pt a se dizolva.o punem apoi in amestecul de frisca si crema de oua

Intr-o tava rotunda ornam fundul tavei cu fructe dupa imaginatie,apoi punem crema apoi iar fructe iar crema pana punem toata crema.

Eu am pus deasupra si un blat de pandispan.Se pot pune piscoturi pt cine doreste

Se da la rece.Cand s-a intarit tortul se punem pe un platou dar se invarte astfel ca fata sa fie cea ornata cu fructe si dedesubt piscoturile sau pandispanul

Am mai ornat cu putina ciocolata rasa si moturi de frisca

Delicios zic eu :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Diplomat