Tort Diplomat

de Lau in Dulciuri, 4 Iul 2011 | 9053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 lingura ulei
  • 2 linguri apa
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • CREMA DIPLOMAT
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 600 ml frisca
  • esenta de portocale
  • 2 plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o forma pentru tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor cca 15-20 min

Crema-ouale impreuna cu zaharul se bat bine, se pun pe baie de abur pana cand crema se ingroasa ca o smantana, apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine

Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa, apoi se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Se amesteca cu compozitia de ou, adaugam esenta, frisca si se omogenizeaza

Asamblare-se tapeteaza o tava(detasabila) cu folie alimentara, se adauga blatul, adaugam crema si ornam dupa plac

Se da la rece cateva  ore inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat fara piscoturi