Tort Diplomat

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 29 Noi 2010 | 9496 vizualizari

 

acest tort l-am facut pt baietelul meu scump, maine este ziua lui.LA MULTI ANI pusikmea mica si dulce, te iubim enorm!!!!!!
reteta by gaby :*

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de apa
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt
  • pt crema:
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 300 ml apa
  • 4 linguri de smântână
  • 2 plic gelatină
  • esenta de vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • banane
  • portocale
  • stafide
  • Pt ornat:
  • frisca
  • kiwi
  • portocala
  • stafide
  • bomboane decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Intr-o oala punem ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, putin cate putin apa, smantana, amestecam pana se omogenizeaza bine.

Punem la foc mic si amestecam continuu, pentru a nu se prinde, pana se ingroasa crema, dupa care dam la racit.

Intre timp pregatim blatul astfel:

Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu fundul detasabil cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor pentru app. 15-20 de minute.

Cand crema incepe sa se raceasca pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam in fir subtire peste crema.

Mixam frisca si amestecam cu crema, omogenizam bine si dam pentru 10 min la frigider.

Dupa care tapetam forma in care am copt blatul cu folie, peste care vom pune crema, fructele taiate cubulete si inca un strat de crema, apoi vom pune blatul desaupra, (nu uitam sa-l insiropam) si strangem usor folia la capete.

Dam forma pentru cateva ore la frigider.

Cand crema s-a inchegat bine, rasturnam tortul pe un plato printr-o miscare ferma.

Apoi ornam dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
TORTUL INDRAGOSTITILOR